Награђен успех фудбалских клубова из Сиракова и Љубиња

Председник општине Велико Градиште, драган Милић, уприличио је данас пријем поводом постигнутих успеха фудбалских клубова из Сиракова и Љубиња.

На овогодишњем такмичењу, ФК “Јединство“ из Љубиња, освојивши прво место на Међуопштинског лиги “Дунав“, пласирало се на окружно првенство, док је ФК “Сираково“ освојеним првим местом обезбедило учешће на међуопштинском првенству.

“Градиште је постало препознатљиво по младима и спорту – добрим ђацима и спортистима. Честитам на успеху људима који воде клубове и председницима месних заједница које их помажу. Овим успехом клубови могу да учествују на конкурсу како би обезбедили средства из буџета општине која ће и даље финансирати успешне спортисте. Овог лета биће завршене свлачионице, а у септембру ће бити постављен тартан на три кошаркашка терена на Сребрном језеру када почиње и изградња спортске хале. Циљ нам је да се што више деце бави спортом како бисмо спречили појаву равних табана и криве кичме код најмлађих па позивам све да се ангажују. Заједнички ћемо решити и проблем са спортским тереном у Сиракову. “, рекао је председник општине, уручивши потом председницима клубова комплет дресова и по две лопте за фудбал.

Пријему су присуствовали председник ФК “Сираково“ Владан Стојковић, председник МЗ Сираково, Милан Стојковић,  председник ФК “Јединство“ из Љубиња, Југослав Владић, директор Спортског центра, Саша Бранковић, генерални секретар Спортског савеза Велико Градиште, Душан Бановић, и сарадник председника, Бобан Јовановић.

ВИДЕО ПРИЛОГ

 

image_pdfimage_print