Признање за најбољег пољопривредног произвођача у 2016. години

Председник општине Велико  Градиште, Драган Милић, уприличио је у понедељак, у свом кабинету, пријем за најбољег пољопривредног произвођача ове општине, Мирослава Живковића из Царевца.

Живковић је, на свечаности коју је организовао Делез крајем прошле године, добио престижно признање за унапређење квалитета 2016. године. Ову награду добили су, у својим категоријама, и велики произвођачи као што су Имлек, Бамби, Хенкел, Хаинекен, Др Еткер и други.

Испунивши 86% ГлобалГап стандарда, најпознатијег добровољног комерцијалног стандарда у Европи, који једном годишње контролише овлашћена француска кућа, овај пољопривредни произвођач обезбедио је контролисану производњу “од њиве до трпезе“.

Сви производи испоручују се за Макси, Пекабету, Шоп енд гоу, Темпо и друге велике трговинске ланце. Мирко се овим послом бави 15 година, почевши с Делтом, успешно наставивши сарадњу и са Делезом. У производњи, на више од 6ha, учествује читава породица, а гаји се кромпир, целер, црвени и зелени купус, чери парадајз и тиквице.

Председник општине најавио је помоћ у виду обезбеђења електричне енергије на пољима у Царевцу и Триброду како би могли да функционишу системи за наводњавање, неопходни у модерној пољопривредној производњи.

Захваливши се председнику, Живковић је изразио задовољство због овог признања, уз обећање да ће наставити да унапређује квалитет у пољопривреди.

ВИДЕО ПРИЛОГ

image_pdfimage_print