62. TID кајакашка регата 2017. ускоро у Великом Градишту

Око 140 кајакаша најстарије, најдуже и највеће, међународне, спортско-рекреативне, туристичке кајак, кану и веслачке регате на свету, 26. јула ушло је у Србију, а 12. августа, после Брзе Паланке, напустиће нашу земљу. У Велико Градиште регата стиже 05. августа у послеподневним часовима.

Око 18,30 сати представници Туристичке организације и општине Велико Градиште дочекаће и поздравити учеснике регате у градском парку на обали Дунава и остати са њима на вечери и дружењу.

Из немачког града Инголштат кајакаши из Немачке, Аустрије, Словачке, Мађарске, Хрватске, Бугарске, Румуније, Холандије, Швајцарске, Француске и Србије кренули су на пут дуг преко 2.500 километара ка обали Црног мора. Камповаће у 61 месту, у 8 земаља дуж Дунава, а на путу ка Великом Градишту посетиће Рамску тврђаву и Сребрно језеро.

На регати учествује завидан број младих људи из различитих земаља који желе да упознају нове пределе, културе, обичаје, традицију и људе. Принцип регате је дневно веслање и ноћење. Кајакаши се могу прикључити или искључити где желе, у зависности од своје физичке спреме и слободног времена.

Организатор TID регате кроз Србију је Одбор за туризам Кајакашког савеза Србије уз помоћ домаћина туристичких организација, општина и градова кроз које се пролази.

image_pdfimage_print