У Шпанији потписан уговор за Летњи фудбалски камп Селта у Великом Градишту

Сарадња општине Велико Градиште и ФК ВГСК са Фондацијом “Селта“ из Вига, која је започела почетком ове године, наставила се средином маја посетом председника општине, Драгана Милића, седишту ове Фондације у Шпанији где је, са преседником Карлосом Моурињом, свечано потписан  уговор за Летњи фудбалски камп.

На конференцији за медије, одржаној поводом потписивања уговора, Драган Милић је истакао значај ове сарадње за општину Велико Градиште и сву децу која се баве фудбалом изразивши наду да је то тек почетак успешне реализације програма. Најављено је да ће се Први летњи фудбалски камп Селте из Вига у Великом Градишту одржати у периоду од 8. до 16. јула 2017. године за учеснике од 9 до 15 година.

Директор Селта фондације, Херман Артета, додао је да ће Селта наставити са развијањем ових активности, са својим тренерима,  у циљу даље међународне промоције рада Фондације.

Камп има за циљ да промовише бављење спортом међу младима, а реализоваће га особље Селте задужено за програме и правилан развој спортских и образовних активности, уз учешће општине Велико Градиште и Фудбалског клуба ВГСК.

Селта ће учесницима Кампа ставити на располагање своје тренере и обезбедити спортску опрему. Пуна цена учешћа на летњем кампу износи 200 евра без смештаја и исхране (који ће бити понуђени од стране координатора кампа) док ће за учешће два брата и чланова вишечлане породице цена летњег кампа бити 150€ по учеснику, а за учеснике Првог фудбалског зимског кампа Селте у Великом Градишту цена ће износити 100€ по учеснику. Организатори су омогућили и плаћање у две месечне рате, како би Камп био што доступнији младим фудбалерима.

Током четвородневног боравка, председник општине и члан УО ФК ВГСК, Владимир Штрбац, посетили су Балаидос стадион и Селтине школе фудбала А Мадроа У Вигу, а трећег дана посете са домаћинима су присуствовали утакмици Селта – Реал Мадрид која се играла у главном граду Шпаније.

ВИДЕО ПРИЛОГ