Успешно окончан тренинг Пројекта „Безбедност девојчица и девојака на интернету“

У Бањи Ковиљачи је 14. маја успешно окончан тродневни тренинг Пројекта „Право девојчица и девојака на безбедан интернет“, у организацији Центра за истраживање и промоцију из Београда који спроводи са три партнерске општине – Великим Градиштeм, Иригом и Инђијом. Тренингу су присуствовали млади, али и родитељи и педагози из ових општина који су радили паралелно, како би свако из свог угла сагледао изазове које доносе савремене дигиталне технологије.

Током тренинга, млади учесници су учили о томе како препознати опасности на интернету, али и реаговати на њих, који су механизми едукације и заштите, шта све млад човек може да уради и коме да се обрати уколико доживи или је сведок нежељене ситуације у дигиталном свету.

Представници родитеља дискутовали су о стању на локалном нивоу у области безбедности деце и младих на интернету, дајући конкретне предлоге мера које ће своје место наћи у финалном акционом плану три укључене општине.

Тренинг су водиле Милена Црнатовић, дипломирани психолог са богатим искуством у раду са децом и младима и Анђелка Матијевић, омладински акивиста и један од истакнутих представника Кампање за борбу против говора мржње на интернету.

У наставку пројекта, учесници тренинга реализоваће активности у својим локалним заједницама и финализовати Акциони план за даље поступање како би га доставили локалним властима пред потписивање заједничког Протокола о сарадњи у области безбедности деце и младих на интернету општина Велико Градиште, Ириг и Инђија.

 

image_pdfimage_print