14. Фестивал цвећа и меда у Великом Градишту

Традиционално, већ 14. пут за редом, Фестивал цвећа и меда у Кусићу и Великом Градишту окупио је излагаче цветних производа из читаве Србије, а придружили су им се и врсни произвођачи пчелињих производа. У малој оази цвећа и зеленила налазило се баштенско цвеће, расадни материјали, украсно биље, декоративни материјали као и производи за негу и одржавање цвећа.

Фестивал је идеална прилика за излагаче да се сретну и размене искуства у вези са узгајањем цвећа и правилним одржавањем, као и за посетиоце да уживају у несвакидашњем цветном призору и чују савете о расађивању, гајењу и прехрани цвећа.

После поздравне речи председника општине Драгана Милића, програм је отворен на најлепши начин, наступом дечије фолклорне групе АНИП-а “Властимир Павловић Царевац“, играма из Србије. Наступила је и дечија фолклорна група из Тополовника, а улепшала га је плесна група издвојеног одељења Студија ,,Амадеус” у Великом Градишту кореографијом ,,Шумске виле”.

У току фестивала оцењивани су штандови и креативност излагача. Треће место за најлепши цветни штанд освојила је Мира Милошевић из Кусића, друго место припало је Војчету Радуловићу из Кусића, а овогодишња победница за најлепши цветни штанд била је Ана Филиповић из Кисиљева.

Треће место за најлепши штанд са пчелињим производима освојио је Бобан Живковић из Бискупља док је друго место припало Мирку Арсићу из Бискупља, а прво Срђану Јовићу из Тополовника.

Организатори Фестивала су општина Велико Градиште, Туристичка организација општине Велико Градиште и МЗ Кусиће, а  изузетном сарадњом и подршком Фестивалу од самог оснивања истакао се Културни Центар “Властимир Павловић Царевац“.

ВИДЕО ПРИЛОГ

Кусиће

Велико Градиште

image_pdfimage_print