Пријем најбољих спортиста на републичком школском такмичењу

Председник општине Велико Градиште, Драган Милић, уприличио је данас пријем за  ученике – спортисте, њихове тренере и професоре који су током претходног месеца постигли изузетне успехе на републичком школском такмичењу доневши свом граду три златне, четири сребрне и једну бронзану медаљу.

Пријему су присуствовали и председница Скупштине општине, Браниславка Шуловић, заменици председника општине и Скупштине општине, начелница Општинске управе, директор Спортског центра, председник и секретар Спортског савеза, сарадник председника општине за спорт као и директори награђених школа – ОШ “Иво Лола Рибар“ и Средње школе.

“Општина опредељује значајна средства за спорт и резултати се виде. На Сребрном језеру смо почели с Веслачким центром, отворен је Кошаркашки камп ТЕО4, славног Милоша Теодосића, а имали смо и SELTA фудбалски камп. Ове године изградићемо на Језеру и спортску халу за индор спортове, професионално опремљену са тереном за више нивое такмичења.“, рекао је Милић.

Председник општине наградио је градиштанске шампионе петодневним путовањем у Венецију, а овом приликом им је уручио мајце и дресове у којима ће освајати нове медаље. Заједничка фотографија најусшешнијих спортиста и њихових тренера већ краси велики билборд у граду.

Да подсетимо, злато на републичком првенству основних школа у одбојци освојила је екипа ОШ “Иво Лола Рибар“. За високу техничку обученост, побринули су се тренер Дејан Милановић, наставнице физичког Биљана Перић и Верица Јовић као и директор Драган Мандић.

И мушка одбојкашка екипа Средње школе ОК ВГСК освојила је прво место на првенству Србије за средње школе у Кладову и сачувала водећу позицију из претходне године. Захваљујући професору и тренеру Дејану Милановићу, али и подршци са трибина коју су екипи пружили директор Средње школе, Зоран Ташић, наставници, школски другови и родитељи, и од ове екипе можемо очекивати нове трофеје.

Државни првак у џудоу, на такмичењу одржаном почетком марта у Панчеву, постала је ученица ОШ “Иво Лола Рибар“, Ана Милошевић, освојивши 1. место, док је Теодора Стојићевић освојила сребро, а Катарина Стојићевић бронзу. Ученица Средње школе, Зорана Благојевић, вратила се са сребром.

И у каратеу, на републичком такмичењу у Панчеву, Јован Петровић, ученик ОШ “Иво Лола Рибар“ и Тијана Стоиљковић из Средње школе освојили су друго место.

ВИДЕО ПРИЛОГ

   

image_pdfimage_print