Народној библиотеци и школама уручене вредне енциклопедије

Да се у општини Велико Градиште посебна пажња посвећује образовању, доказ је и повод којим је председник општине окупио данас директоре три основне и једне средње школе са подручја општине и представника Народне библиотеке.

Он им је овом приликом уручио na поклон књигу “Србија – градови, општине, насеља“ која ће постати део школске библиотеке, али и извор корисних података грађанима, члановима градске библиотеке.

“Књига је основ знања, па ће и ова енциклопедија пружити корисницима информације битне за образовање и културу и обогатити знање о нашој земљи, али и о самим градовима.“, рекао је председник, уручивши директорима примерке књига.

Ово дело најављено је као издавачки подухват 2016. године на 61. Међународном сајму књига у Београду.

“Књига Србија – градови, општине, насеља угледног професора, истраживача и научног радника др Стевана М. Станковића спада у најкапиталније студије и енциклопедијске пројекте какве, у овој мери и обиму, Србија до сада није имала. Дугогодишњи рад на истраживању насеља, њихових географских, туристичких и привредних потенцијала, културних, историјских и националних посебности створио је ову прву енциклопедију урбане Србије. Градови у Србији су један од препознатљивих знакова идентитета.“, наводи се у најави “Службеног гласника“, издавача књиге.

Иначе, општина и сву литературу коју добије на поклон уручује Народној библиотеци како би грађани имали прилике да обогате своје знање и из неких, мање доступних, дела.

image_pdfimage_print