Златна младост поново прославила Велико Градиште

Омладина општине Велико Градиште ових дана ниже изузетне успехе у спорту доневши свом граду три златне, четири сребрне и једну бронзану медаљу.

Државни првак на републичком школском такмичењу у џудоу, одржаном почетком марта у Панчеву, у конкуренцији 506 такмичара из 260 школа, постала је ученица ОШ “Иво Лола Рибар“, Ана Милошевић, освојивши 1. место, док је Теодора Стојићевић освојила сребро, а Катарина Стојићевић бронзу. Ученица Средње школе, Зорана Благојевић, вратила се са сребром.

И у каратеу, на републичком такмичењу у Панчеву, ученици из Великог Градишта постигли су запажене резултате. Јован Петровић, ученик ОШ “Иво Лола Рибар“ и Тијана Стоиљковић из Средње школе освојили су друго место.

Прво место на републичком првенству основних школа у одбојци, одржаном 21. и 22. марта у Кладову освојила је екипа ОШ “Иво Лола Рибар“. У борби са дечацима из Клека, ова најмлађа екипа на турниру, изборила се за златну медаљу. Осим фантастичне атмосфере међу играчима, победи је допринела и висока техничка обученост, за шта су се побринули тренер Дејан Милановић, наставнице физичког Биљана Перић и Верица Јовић као и директор Драган Мандић.

Наредног дана стигло је још једно злато. И мушка одбојкашка екипа Средње школе ОК ВГСК освојила је прво место на првенству Србије за средње школе у Кладову и сачувала водећу позицију из претходне године.  Учесници светског првенства 2016. у Београду, све утакмице су, у јакој конкуренцији, добили максималним резултатом 2:0. Захваљујући професору и тренеру Дејану Милановићу, али и подршци са трибина коју су екипи пружили директор Средње школе, Зоран Ташић, наставници, школски другови и родитељи, и од ове екипе можемо очекивати нове трофеје.

А за сада, ову изузетну децу, њихове тренере и професоре очекује пријем код председника општине.

Овим резултатима општина Велико Градиште освојила је највише медаља са републичких школских такмичења до сада.

С.М.
Фото: Саша Пантић