Одржан трећи полумаратон и трка задовољства у Великом Градишту

И ове године Велико Градиште и Сребрно језеро били су домаћини полумаратона и трке задовољства у организацији Атлетског клуба ВГСК, општине Велико Градиште и Туристичке организације.

Обе трке су стартовале у 11 часова, из препуног градског парка, а трчало се на релацији Велико Градиште-Сребрно језеро-Острово-Затоње за полумаратон, док је за трку задовољства, у дужини од 5km, стаза водила до Сребрног језера и назад.

Трећи по реду, полумаратон је окупио преко 340 тркача, док се за трку задовољства пријавило чак 150 учесника. Међу такмчарима су се нашли и гости из Грчке и Румуније као и суседних земаља. Припреме су протекле у веселој атмосфери и дружењу, на обали Дунава, а такмичаре је пратио и готово пролећни дан.

Tрку је званично отворио председник општине, Драган Милић, уз жеље да се и посетиоци и такмичари добро проведу и забаве, најавивши бројне спортске догађаје ове сезоне у Великом Градишту и на Сребрном језеру. Поред ватерпола, тениса, кошарке, одбојке, фудбала, циклокроса, Сребрно језеро постаје убедљиво водећа спортска дестинација у Србији која професионалцима и аматерима, љубитељима спорта, нуди бројне могућности спортске разоноде и квалитетну спортску припрему. Међу најатрактивнијим су свакако Кошаркашки камп репрезентативца и олимпијца, Милоша Теодосића – ТЕО4, и први камп шпанског Краљевског фудбалског клуба “Селта“ из Вига, одржан у фебруару ове године.

Првопласираним такмичарима полумаратона у мушкој и женској конкуренцији у четири категорије – апсолутној и три старосне, уручени су пехари и медаље, док су сви такмичари освојили финишерске медаље. Најбољи у мушкој конкуренцији су били Велимир Бојовић из Србије, Анте Живковић из Хрватске, а треће место припало је Ненаду Живковићу, такође из Србије. Исти успех, по земљама, постигле су и жене па су пехаре освојиле првопласирана Александра Буркановић из Србије, Хелена Глеђа из Хрватске и Тамара Чанковић из Србије на трећем месту.

У трци задовољства медаље су припале првопласираним учесницима, а по завршетку трке и проглашењу најбољих, организатори су за све учеснике обезбедили ручак.

Као и претходне, и ове године трка је имала хуманитарни карактер, а прилози су намењени Прихватилишту за угрожене животиње ПУЖ из Великог Градишта.
Резултати полумаратона

ВИДЕО ПРИЛОГ
ГАЛЕРИЈА
Фото: ТО Велико Градиште

image_pdfimage_print