Општина Велико Градиште организовала је и ове године посету сајму пољопривреде, овог пута једном од највећих сајмова Источне Европе – АГРА у Пловдиву, у Бугарској. На задовољство пољопривредних произвођача, организовани одласци на сајам постали су традиција у овој општини како би се подстакло оснаживање пољопривреде и породичних пољопривредних газдинстава. Пољопривредницима су од велике користи нова сазнања, али и искуства произвођача из Европе.

Педесеторо пољопривредних произвођача са територије општине Велико Градиште, поред изложбе, ималo je прилике да се упозна са најновијим производима и трендовима пољопривредне индустрије – пољопривредном механизацијом, системима за наводњавање, бушилицама, опремом за штале, системима за мужу, новим сортама семена као и с органском пољопривредом на БиоАгра изложби.

Пољопривредни сајам АГРА повезао је науку с производњом и произвођаче с купцима те су, уједно, имали прилику да се упознају са новим идејама и да успоставе нове пословне контакте.

Наши пољопривредници изразили су задовољство посетом сајму и оценили је као веома успешну, а осим изложбе, током трајања сајма присуствовали су и предавањима стручњака где су добили корисне савете.

Још једна занимљивост сајма билo је представљање винске индустрије и туристичких потенцијала Балкана.

Овогодишњи организатор био је Међународни сајам Пловдив под окриљем Министарства пољопривреде и хране Републике Бугарске, а главни партнер Академија пољопривреде.

image_pdfimage_print