Подржимо акцију “Узми рачун и победи“!

Поштовани грађани,

Након проглашења 2017. и 2018. годинама борбе против сиве економије, Влада Републике Србије у сарадњи са NALED-ом, покренула је наградну игру Узми рачун и победи“, са наградним фондом у вредности од 135.344.181,46 динара.

Паралелно са наградном игром организује се такмичење општина и градова у броју прикупљених фискалних рачуна и слипова. То значи да се учешћем у наградној игри грађани не боре само за себе – већ и за град у којем живе, док сваки издати рачун или слип представља допринос изградњи бољег и одговорнијег друштва.

Награде за 12 најактивнијих локалних заједница су wi-fi зоне са бесплатним интернетом за све грађане, а првих 5 општина и градова добиће наменска финансијска средства за опремање школа, болница, вртића и других објеката од јавног значаја – о чему ће путем гласања одлучивати грађани победничких општина.

Све актуелне информације о наградној игри, можете пронаћи на сајту www.uzmiracun.rs, а ранг листе општина и тренутни пресек 12 првопласираних, као и позицију ваше локалне самоуправе можете свакодневно пратити на страници Такмичење општина и градова.

Коначна ранг листа првих 12 општина биће позната почетком априла, а наградна игра Узми рачун и победи завршава се 31. марта последњим извлачењем награда, док је на јесен планирано да се одржи и други циклус такмичења.

УЗМИ РАЧУН И ПОМОЗИ СВОЈОЈ ОПШТИНИ!

image_pdfimage_print