Завршaва се обука у првом фудбалском кампу ФК “Селта“ из Вига у Великом Градишту

У петак 10. фебруара, поводом успешно завршене обуке у првом фудбалском кампу шпанског прволигашког краљевског фудбалског клуба “Селта“ из Вига, реализованог у сарадњи са општином Велико Градиште и Фудбалским клубом “ВГСК“, представници организатора ће полазницима свечано доделити дипломе и спортску опрему. Свечаност ће се одржати у спортској хали у Великом Градишту са почетком у 14,30 сати.

Камп је званично представљен 04. јануара ове године у Великом Градишту када је и најављен први термин обуке – од 6. до 11. фебруара. Намењен је дечацима и девојчицама узраста од четири до 15 година који су имали прилику да се током зимског школског распуста упознају са фудбалском методологијом овог клуба, једног од најстаријих у Шпанији (основан је 1923. године, само годину дана пре оснивања ФК ВГСК).

“Селта“ је у Велико Градиште послала своје тренере, а 21 дете је, кроз радионице одржаване за време трајања кампа, имало прилике да научи и шпански језик и спортску културу. Овај клуб је 2015. године освојио признање за најбољи шпански тим у обучавању и формирању омладинских категорија, а своје школе фудбала има од Латинске Америке до Румуније.

ВИДЕО ПРИЛОГ

 

image_pdfimage_print