У Великом Градишту одржано саветовање за пољопривреднике из области органске производње

У Великом Градишту је 03. фебруара одржано саветовање за пољопривредне произвођаче из области органске производње, у организацији општине Велико Градиште и компаније “Јовањица“, лидера међу домаћим произвођачима, дистрибутерима и извозницима органске хране.

Саветовање је отворила Гордана Јецић, помоћница председника општине за пољопривреду и месне заједнице, поздравивши присутне у име председника и у своје име и захваливши им на великом одзиву и интересовању. Она је истакла да развој органске производње може допринети побољшању економског статуса нашег становништва те утицати на оптимално коришћење природних ресурса и развој туризма што је и циљ локалне самоуправе.

Помоћница председника је најавила да ће општина Велико Градиште, као и претходних година, организовати одлазак на значајније сајмове у земљи и иностранству као вид едукације наших пољопривредних произвођача, али и саветовања пољопривредних стручњака из области за које наши пољопривредници покажу интересовања.

Стручни тим компаније “Јовањица“ представио је присутнима услове за органску производњу као што су начин сетве и примена средстава за заштиту биља те агротехничке мере које су примењиве у овој производњи, најавивши и могућност пољопривредицима да постану кооперанти, уз подршку за набавку неопходног материјала и сировина и пласмана производа.

Ово је била добра прилика да се разјасне неке недоумице из ове области па су, Владан Живојиновић, руководилац биљне производње, Небојша Ђурђевић, маркетинг менаџер и Златан Поповић из Одељења за кооперације компаније “Јовањица“ дали конкретне одговоре на бројна питања пољопривредних произвођача.

 

image_pdfimage_print