Coca-Cola систем поклања паркиралишта за бициклисте Великом Градишту

Coca-Cola систем у Србији донирао је десет паркиралишта за бицикле грађанима Великог Градишта, у жељи да подржи напоре града да промовише бављење бициклизмом и активан начин живота. Донација је уследила је након значајних улагања општине Велико Градиште у инфраструктуру како би омогућила бициклистима деоницу бициклистичке стазе дуж обале Дунава.

“Coca-Cola систем у Србији наставља да подржава заједнице, у жељи да допринесе квалитету живота грађана широм земље. Верујемо да ће наш допринос омогућити  становницима Великог Градишта да користе бицикле као превозно средство, чиме уједно доприносе смањену утицаја на животну средину чему смо и ми као компанија посвећени. У сарадњи са НАЛЕД-ом смо се одлучили да донацију добије Велико Градиште и сигурни смо да је ово била права одлука.“, изјавио је Драган Лупшић, представник Coca-Cola система у Србији.

Велико Градиште испунило је више од 80 НАЛЕД-ових критеријума, који гарантују да је општинска администрација достигла одређен квалитет. Дуго очекивана места за паркирање бициклиста омогућавају безбедно и лако закључавање бицикала, као и њихову стабилност приликом паркирања.

„Велико нам је задовољство што су наши напори да омогућимо бициклистима вожњу што пријатнијом и сигурнијом, препознати од стране Coca-Cola система и НАЛЕД-а. Овом тим пре што се у наредном периоду планирају радови на изградњи бициклистичке стазе од насеља Рам, преко Великог Градишта и насеља Пожежено до границе са општином Голубац, укупне дужине око 27. километара, као део европске бициклистичке руте EURO VELO 6, која се простире од Атланског океана до Црног Мора. Током прошле године овом рутом кроз општину Велико градиште прошло је око 15.000 бициклиста“, изјавила је представница општине Велико Градиште Јасмина Петровић, руководилац Одељења за привредни и економски развој и дијаспору.

image_pdfimage_print