Обавештење о обавези регистрације и вакцинације власничких паса

Поштовани суграђани, чланом 6, 55. и 56. Закона о ветеринарству („Службени гласник РС“, бр.91/2005, 30/2010, 93/12) прописано је да су власници паса дужни да псе вакцинишу и да их региструју по закону, односно на прописан начин трајно обележе (чипују).

Чланом 55. Закона о добробити животиња („Службени гласник РС“, бр.41/2009) прописано је да је власник, односно држалац паса дужан да спречи рађање нежељених кућних љубимаца.

Висина новчане казне за држање паса супротно одредбама Закона износи 50.000 динара.

Удружење П.У.Ж. – Помоћ угроженим животињама Велико Градиште конкурисало је код Општине Велико Градиште за добијање новчаних средстава у циљу финансирања бесплатне вакцинације, чиповања и стерилизације односно, кастрације власничких паса. Општина Велико Градиште је издвојила новчана средства за ову намену јер на овај начин жели да изађе у сусрет свим грађанима да своје кућне љубимце држе на прописан начин.

Молимо све заинтересоване суграђане који имају псе, да се јаве удружењу П.У.Ж. – Помоћ угроженим животињама Велико Градиште, заступнику удружења Слађани Богичић – контакт телефон 065/2638-123, ради остваривања права на бесплатну услугу вакцинације, чиповања и стерилизације односно кастрације.

image_pdfimage_print