Државно првенство у циклокросу одржано у Великом Градишту

У недељу, 22. јануара, на Сребрном језеру одржано је Првенство Србије у циклокросу, у организацији Бициклистичког савеза Србије, а под покровитељством општине Велико Градиште.

Многобројни симпатизери овог спорта окупли су се у 11 часова да на старту поздраве младе бициклисте којима није сметало снежно јутро ни клизав терен. Храбро, брзо и вешто су прелазили препреке уз бодрење и навијање тренера и клупских другова. Како је такмичење одмицало, сунце је обрадовало учеснике и публику, док су организатори за посетиоце припремили врућ чај и кувано вино.

Најзанимљивији део сваке трке свакако је била завршница, а последњи круг сваке трке означило је звоно које је уједно посматраче дуж стазе позивало да крену ка циљу и поздраве победника трке. Организатори су оценили да је такмичење протекло у најбољем реду, а да стазе које се налазе на Сребрном језеру имају идеалне услове за такмичења овог типа.

Подсетимо само да се општина Велико Градиште налази на трасама  EuroVelo 6 и EuroVelo 13 (бициклистичке eвропске трасе) и да овим путем око  кроз нашу општину прође15.000 бициклиста годишње, а највећи број њих преноћи на Сребрном језеру. Велико интересовање бициклиста из целог света влада за Дунав, а из Великог Градишта свој пут настављају кроз Ђердап. Интересантан је и податак да на језеру у току сезоне бицикле можете изнајмити на више места, а сваки други становник, бар рекреативно, воли да вози свој бицикл, тако да не чуди податак што Бициклистички савез Србије планира да баш на овом месту организује још многа такмичења.

Трка се возила на кружној стази комбиноване конфигурације (асфалтног дела, земљаног пута и вештачких препрека). Право учешћа имали су сви регистровани такмичари са лиценцом за 2017. годину, а трке су одржане у више категорија.

РЕЗУЛТАТИ
МЛАЂИ КАДЕТИ: 1. Милан Вукајловић (Раднички Кг), 2. Предраг Томић (Једнота Шид), 3. Бојан Добрић (Једнота Шид)
МЛАЂЕ КАДЕТКИЊЕ: 1. Сара Јанковић (Раднички Кг), 2. Бојана Вујасиновић (С тим Сомбор), 3. Вања Милић (Авалски Соко)
КАДЕТИ: 1. Адмир Колашинац (Трнава Нови Пазар), 2. Нермин Ћатовић (Трнава Нови Пазар), 3. Лазар Селечанин (Металац Квик Краљево)
КАДЕТКИЊЕ: 1. Емилија Ђачанин (Једнота Шид), 2. Марија Танцик (Једнота Шид) 3. Јована Радовановић (Једнота Шид)
ЈУНИОРИ: 1. Душан Веселиновић (Партизан Бг), 2. Душан Костовић (Раднички Кг), 3. Вељко Стојнић (С тим Сомбор)
ЈУНИОРКЕ: 1. Ивана Вилим (С тим Сомбор), 2. Јована Јовановић (Једнота Шид)
МЛАЂИ СЕНИОРИ: 1. Александар Роман (Партизан), 2. Никола Гвозденовић
(Раднички Кг), 3. Андреј Галовић (Партизан Бг)
СЕНИОРИ: 1. Александар Роман (Партизан Бг), 2. Срећко Ђолић (Металац Краљево), 3. Никола Козодеровић (Раднички Кг)
СЕНИОРКЕ: 1. Јана Јоловић (Цикломанија Кг), 2. Маја Савић (Дубл Нови Сад), 3. Маја Тодоровић (Нео Инвикта бајк Нови Сад)

Извор: Туристичка организација Велико Градиште, www.bss.rs

ВИДЕО ПРИЛОГ (http://www.rts.rs/)