Потписани уговори за стипендирање

Председник општине Велико Градиште, Драган Милић, потписао је данас уговоре са студентима са подручја општине Велико Градиште којима су одобрене стипендије, а који похађају високошколске установе на територији Србије.

Уговори су потписани са студентима који су, на основу Конкурсу за доделу стипендија студентима са подручја општине Велико Градиште за школску 2016/17. годину, испунили услове за добијање стипендија:

 1. Живковић (Богдан) Војислав из Великог Градишта,
  – студент прве године Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију, студијски програм: Логопедија,
 2. Животић (Драган) Александар из Великог Градишта,
  – студент прве године Филозофског факултета, одсек психологија,
 3. Лукић (Лазар) Александaр из Великог Градишта,
  – студент прве године Филозофског факултета, одсек педагогија,
 4. Перић (Радиша) Јана из Великог Градишта,
  – студенту друге године Високе туристичке школе струковних студија,
 5. Ђорђевић (Сретен) Љубица из Великог Градишта,
  – студент пете године Медицинског факултета, студијски програм медицина,
 6. Протић (Зорица) Никола из Великог Градишта,
  – студент друге године Пољопривредног факултета, одсек фитомедицина.

Поред ових, на основу молби поднетих Општинском већу, додељене су још две стипендије и то Ирени Вучић из Великог Градишта, за уписане мастер академске студије  другог степена на Филолошком факултету у  Београду, студијски програм: језик, књижевност, култура, и Раници Станојевић из Десина за уписане специјалистичке студије  на Високој туристичкој школи струковних студија у Београду.

Стипендије се додељују студентима за време трајања редовне наставе која је прописана за стицање одговарајућег степена образовања, у месечном износу од 10.000 динара. Из претходних година општина стипендира десет студената од којих је шесторо на другој, а четворо на трећој години студија.

Председник општине честитао је студентима, пожелевши им успех током школовања, те истакао да општина редовно издваја за образовање и боље услове рада у просветним установама па је тако ове године реновирана Предшколска установа, школама су набављене интерактивне школске табле док је за треће дете обезбеђена бесплатна ужина.

“Кроз социјални програм обезбеђен је и превоз за студенте који испуњавају услове, и то једном месечно из места студирања, а са овом праксом ће се наставити и убудуће како би се ђацима олакшало школовање и растеретио кућни буџет. Из тог разлога општина ће до нове године расписати још један конкурс за десеторо студената из материјално угрожених породица.“, најавио је Драган Милић.

ВИДЕО ПРИЛОГ

m03_4267 m03_4268 m03_4269 m03_4270 m03_4271 m03_4273 m03_4274 m03_4276

image_pdfimage_print