Прва дама спортског риболова

Председник општине Велико Градиште, Драган Милић, примио је данас нашу суграђанку, Тамару Петровић, која се са државног изборног првенства у риболову за даме, одржаног 15. октобра у Каравукову, вратила са освојеним првим местом.

Овај пласман, са 21.380 грама улова, обезбедио јој је учешће на светском првенству 2017. године. Тамара се такмичи у пецању на пловак, а са такмичењем је почела у петом разреду основне школе. Сада успешна студенткиња завршне године гастрономије, пецање је заволела у својој петој години.

Да јој је петица срећан број сведочи и пет, до сада, освојених златних медаља. Поред ових, нижу се и по једна сребрна и бронзана у земљи те једна бронзана на међународном такмичењу у Мађарској.

“Општина настоји да подржи развој спорта и омогући свим успешним спортистима даље напредовање стога ћемо пратити Тамару и на такмичењу за светско првенство наредне године“, најавио је председник општине, честитајући јој на заслуженом успеху, а ово је била прилика и за размену симболичних поклона.

Тамара је, због постигнутих резултата, промотер престижне фирме “Тубертини“ која јој је обезбедила првокласну опрему, али јој је свака помоћ добродошла будући да су трошкови учешћа на такмичењима изузетно високи.

dscn4536 dscn4540 dscn4541 g-1 g-2 g-3 g-4

image_pdfimage_print