Најбољи светски туристички филмови на 8. Силафесту

У Великом Градишту и на Сребрном језеру, од 28.08 до 03.09.2016, одржаће се Осми међународни фестивал туристичког и еколошког филма СИЛАФЕСТ 2016.

СИЛАФЕСТ је део ланца филмских фестивала CIFFT који под патронатом Светске туристичке организације  – UNWTO окупља најбоље фестивале ове врсте филмова у свету – Њујорк, Лос Анђелес, Варшава, Берлин, Кан, Порто, Беч, Довил…

Ова јединствена културно-туристичка манифестација на нашим просторима окупиће десетине режисера, продуцената и других твораца туристичких и еколошких филмова из читавог света који су се нашли у ужем избору за фестивалске награде. Наиме, од 185 пристиглих филмова, селекциона комисија је одлучила да жирију и фестивалској публици прикаже 52 најбоља остварења. Програм фестивала и списак селектованих филмова можете наћи у прилогу позива.

Чланови жирија овогодишњег фестивала су Кристина Манукова – Русија, Владимир Рацковић – музичар, Слободан Чулић – сниматељ као и Владимир Павковић – односи са јавношћу Високе туристичке школе струковних студија, партнера фестивала и остали. Више о другим члановима жирија и детаљиима можете видети на веб страници www.silafest.com .  И ове године промотер Фестивала биће наш познати музичар и забављач Прљави инспектор Блажа.

Директни покровитељи Силафеста су општина Велико Градиште, Министарсто трговине, туризма и телекомуникација, Туристичка организација Велико Градиште, Туристичка организација Србије, Висока туристичка школа струковних студија из Београда, Arriva и други.

ПРОГРАМ ФЕСТИВАЛА

image_pdfimage_print