“Гитаријада“ затресла Велико Градиште

Двадесет неафирмисаних бендова наступило је у суботу, на бини у градском парку, на првој градиштанској “Гитаријади“. Свирка је кренула од 15 часова, наступом, градиштанској публици већ добро познатог, бенда ,,Револтни перон“ који је отворио “Гитаријаду“.

Такмичари DNK – Вршац, THE COMMANDOS – Смедеревска Паланка, PLAYDOWN – Аранђеловац, АЛЕК И ОКЛОПНО ВОЗИЛО – Београд, PLANET CARAVAN – Смедерево, ЗЕМЉОТРЕС – Арадац, ПАРК – Јагодина, AMORS ARROWS – Сремска Митровица, VENOMOUS ALTAR – Пожаревац, NFN – Аранђеловац, KOBB – Нови Сад, B.M.H. – Младеновац, TRAFO – Пожаревац, COUNTERFATE – Панчево, KRK – Пожаревац, ПРОГРЕС – Краљево, FEEDING THE DEAD – Пожаревац, СУДАР ГЕНЕРАЦИЈА – Бешка, СИНДРОМ – Панчево, DR FAUST BAND – Јагодина, УПИТАЈ ПРАХ – Смедерево и AURIUM – Београд, изводили су, уз гласну подршку публике и водитеља Ненада Михајловића Гоје, ауторске песме до касно у ноћ. Љубитељи звука гитаре и жестоке рок свирке понели су добре вибрације кући, а остаће им у памћењу до нареднog сусрета и дружења. Програм су затворили бендови ,,Стил“ и ,,Излазак из коме“.

Жири у саставу Балша Бајагић и Саша Богосављевић, са председницом Маријом Михајловић, одлучио је да прву награду додели „The Commandos“-има, „Земљотрес“ је заузео друго место, а бенд „Planet Caravan“ треће место на првој гитаријади.

Најбољима су општина Велико Градиште и Туристичка организација обезбедиле новчане награде у износу од 30, 20 и 10 хиљада, а свим учесницима подељене су захвалнице, палице за бубањ и трзалице за гитару. Да би издржали дуги такмичарски дан, за бендове и жири обезбеђени су храна и сокови док је смештај жириjу и ручак за организаторе обезбедила зубна ординација “Дејановић“. Покровитељима гитаријаде придружили су се и Месна заједница Велико Градиште, Биропрес, Дионис, АБС, Silver Lake, Rock Caffe.

И на крају, реч организацоног тима: “Овим путем организациони тим жели да се захвали свим учесницима као и посетиоцима који су увеличали овај догађај и помогли нам да заједно затресемо наш мали град. Била је велика част угостити вас!“.

ВИДЕО ПРИЛОГ

Gitarijada M03_1130 M03_1131 M03_1132 M03_1135 M03_1139 M03_1145 M03_1153 M03_1160 M03_1182 M03_1186

 

image_pdfimage_print