У сусрет 22. Музичком фестивалу „Царевчеви дани“

Велико Градиште, мала варош на обали, где “Дунав златом сја, а свилен конац тка нити рујне зоре“, отвориће своје капије од 12. до 15. јула и бити домаћин бројним љубитељима виолине и поштоваоцима лика и дела барда Властимир Павловића Царевца.

По 22. пут, у организацији Културног центра „Властимир Павловић Царевац“ Велико Градиште, а под покровитељством Општине Велико Градиште и Министарства културе и информисања Републике Србије, одржаће се Музички фестивал „Царевчеви дани“.

И овог пута, на једном месту, окупиће се велики број еминентних уметника из света музике. Централну свечаност фестивала обележиће такмичење младих виолиниста који ће инетрпретирати композиције у пратњи Народног ансамбла РТС-а, под управом Синише Вићентијевића. Кроз четири фестивалска дана, биће организована Летња академија народне музике (ЛАНАМ) на којој ће се такмичари-виолинисти припремати за финално вече.

Посетиоци ће, осим уживања у квалитетном фестивалском програму, имати прилике да проведу незаборавне тренутке крај Дунава, Пека и Сребрног језера.

ПРОГРАМ

ПРОМО ФИЛМ

 

image_pdfimage_print