Прва радионица у оквиру пројекта „Студије у циљу заштите обале мочварског подручја Дивици-Појејена“

У петак, 19.07.2013. у Решици (Румунија) одржана је прва радионица у оквиру пројекта „Студије у циљу заштите обале мочварског подручја Дивици-Појејена“

Пројекат се финансира у оквиру ИПА прекограницног програма Румунија-Србија. Носилац пројекта је округ Царас-Северин, а партнер општина Велико Градиште.Укупна вредност пројекта је 637.700 евра од чега је буџет округа Царас-Северин 484.080,00 евра, а општине Велико Градиште 153.620 евра. Импелементација пројеката је почела у априлу 2013. год и завршиће се у априлу 2015. године. Две основне активности на пројекту су:

  • Припрема пројектне документације за изградњу утврде на румунској страни обале Дунава у мочварском подручју Дивици- Појејена
  • Припрема пројектно-техничке документације за систем за пречишћавање отпадних вода за насеље Велико Градиште

Радионица је у Решици, је прва од укупно 4 радионице које ће се одржати у оквиру пројекта, од којих су две планиране у Решици, а две у Великом Градишту.

Циљне групе, представници јавног и приватног сектора, медији и остали заинтересовани, више прилике да се упознају са самим пројектом имаће на радионици у Великом Градишту, која је планирана да се одржи крајем августа месеца ове године.

image_pdfimage_print