Признање општини Велико Градиште за допринос ефикасној примени е-дозвола

Потпредседница Владе, проф. др Зорана Михајловић уручила је јуче у Клубу посланика, међу 10 локалних самоуправа, специјално признање и општини Велико Градиште, за изузетан допринос ефикасној примени е-дозвола чиме је постигнут највиши проценат решених захтева инвеститора. У име општине Велико Градиште признање је примила начелница Општинске управе, Сузана Ђорђевић.

Локалне самоуправе и други органи добили су и 102 рачунара помоћу којих ће се обезбедити издавање електронских грађевинских дозвола инвеститорима у још краћем року.

Најавивши реформу катастра као изузетно важну и за грађане и за инвеститоре, потпредседница Владе истакла је да је циљ да Србија буде међу првих 30 земаља на свету на листи Светске банке грађевинске. Она је рекла да се дозволе могу добити у краћем року и са мање документације, у просеку за свега осам дана, што је значајан помак у односу на период од пре две године, када се чекало и по девет месеци, а некад и пар година.

Средства за рачунаре издвојио је Републички геодетски завод у сарадњи са Светском банком како би обезбедио лакши и ефикаснији рад локалних самоуправа.

http://www.mgsi.gov.rs/cir/aktuelnosti/mihajlovitsh-e-dozvola-u-proseku-za-osam-dana-zhelimo-medju-prvih-30-na-listi-svetske