Градиште се припрема за 11. Пасуљијаду

У Великом Градишту увелико теку припреме за Пасуљијаду, манифестацију посвећену чувеном пасуљу “градиштанцу“ и такмичењу у припремању овог популарног народног јела.

Врсни кулинари, мајстори свог заната, али и они из народа, у суботу 6. августа, надметаће се како би задовољили истанчани укус жирија и посетилаца. Јер, кад се такмичење заврши, следе дегустација и славље.

Такмичарске екипе ће угостити познанике и знатижељне пролазнике, а неодољиви војнички пасуљ којег сваке године припремају кувари Војног гарнизона из Пожаревца, пробаће бројни посетиоци манифестације.

Да ће жири имати тежак задатак проглашења најбољег сигурно је већ сада јер на такмичењу, из године у годину, учествује све већи број учесника.

Како се у добром јелу не ужива без добре музике, за веселу атмосферу побринуће се и познати гости из света естраде, Митар Мирић и Нада Топчагић!

Организатор, Туристичка организација, општина и Месна заједница Велико Градиште, свима који су расположени за дружење и леп провод, желе добродошлицу на градиштанску Пасуљијаду!

image description

П р о г р а м

image_pdfimage_print