У понедељак отварање кошаркашких терена на Сребрном језеру

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација, Расим Љајић,  министар омладине и спорта, Вања Удовичић, један од најбољих европских кошаркаша, капитен репрезентације Србије и власник Међународног кошаркашког кампа ТЕО4, Милош Теодосић, представник Немачке организације за техничку сарадњу – ГИЗ и вођа пројекта „Општински економски развој у Источној Србији“, Александар Грунауер, и председник општине Велико Градиште, Драган Милић, отвориће свечано, у понедељак 13. јуна, кошаркашке терене „Сребрно језеро“, са почетком у 13 часова. 

Четири потпуно нова кошаркашка терена, од којих и један професионални, изграђена су у склопу туристичко-рекреативног комплекса, по највишим европским стандардима, а у оквиру пројекта „Инвестициона улагања у инфраструктуру Сребрног језера са циљем развоја туризма“.

Изградња терена започета је у октобру 2015. године. Укупна вредност изведених радова, укључујући и радове на осветљењу, износи 200.000 евра од чега је око 100.000 евра финасирано од стране Министарства трговине, туризма и телекомуникација, 16.000 евра из наградног фонда швајцарске Агенције за развој и сарадњу и 65.000 евра од немачке организације ГИЗ, које је општина добила за добро управљање порезом на имовину. Остатак потребних средстава обезбедила је општина Велико Градиште.

image_pdfimage_print