Општина Велико Градиште по други пут презентује буџет као пример добре праксе

У просторијама Аероклуба у Београду, 18. маја, одржан је шести састанак Координационог одбора Пројекта “Општински економски развој у источној Србији“.

У првом делу састанка одржана је презентација налаза шесте мониторинг мисије везано за динамику имплементације пројеката, која је спроведена у периоду марта и априла 2016. године у Београду и девет локалних самоуправа у источној Србији. Важно је нагласити да општине спроводе 10 нових пројеката од којих је чак седам везано за општину Велико Градиште. Теме пројеката обухватају развој економије и туризма, социјалну инклузију, јачање конкурентности регионалне понуде итд. Такође, у претходном периоду општине су аплицирале на доста позива, углавном за прекограничне пројекте, а резултати се очекују на јесен.

У другом делу састанка представници општине Велико Градиште су одржали презентацију под називом “Презентација успешних и иновативних приступа планирању програмског буџета“. Учесницима је представљен буџет општине Велико Градиште, као и сама припрема и доношење истог. Било је речи о укључивању јавности у само креирање буџета, а акценат је стављен на добру организацију и координациони тим који је спроводио саму припрему Нацрта одлуке о буџету. У даљем току састанка представници општине Велико Градиште су одговарали на бројна питања присутних представника како других општина тако и GIZ-а који су и организовали овај састанак.

Општина Велико Градиште је још једном на врло успешан начин презентовала како свој буџет тако и саму процедуру доношења истог и показала због чега је позвана да подели своја искуства са другима.

Одељење за финансије

DSC_0867 (1) DSC_0868

image_pdfimage_print