Спорт нема алтернативу

Своју намеру да подржи сваки вид спорта и физичке активности општина ових дана наставља акцијом постављања кошева за кошарку у насељима. Нов кош јуче је добило и село Рам, на терену поред школског дворишта. Мрежицу на кош поставио је заменик председника општине, Слађан Марковић, а одмах потом и заиграо с ученицима.

Поред основаца, и мештани ће имати још једну прилику за бављење спортом што је циљ промоције здравog стилa живота и пружања могућности свим грађанима да се баве физичким активностима.

Редовна физичка активност је основ за очување и унапређење физичког и менталног здравља, које је, због неактивности условљене напретком технологије, све више угрожено и постаје проблем не само школске деце већ и одрасле популације. Поред очувања здравља, бављење спортом значајно смањује ризик од препуштања уживању дрога и алкохола, али и подстиче тимски рад, посвећеност и упорност.

Да је спорт један је од приоритета општине Велико Градиште видљиво је по улагањима у ову област, али и по броју спортиста у овој општини те изврсним резултатима које на такмичењима постижу.

IMG_2295 IMG_2300 IMG_2319 IMG_2325 IMG_2328 IMG_2330

image_pdfimage_print