Нове туристичке табле дочекују посетиоце

Припреме за туристичку сезону у Великом Градишту и Сребрном језеру приводе се крају. Туристичка организација општине поставила је ових дана нове туристичке мапе на две локације.

У граду је мапа постављена на централном месту, код градске пијаце и чесме, где се налазе и бројни кафићи, а сви туристи обавезно прођу овим правцем. Како се општина налази на EuroVelo 6 рути, многобројни бициклисти овде сврате на снабдевање.

Друга, велика мапа налази се на самом улазу у атрактивну туристичку дестинацију у развоју, насељу Рам. Осим, већ надалеко познате, Рамске тврђаве овде се налазе и келтски и римски археолошки локалитети, а EuroVelo 6 баш овде улази у општину Велико Градиште. Посетиоци стижу скелом која спаја банатску и градиштанску обалу Дунава. На рамској страни дочекује их споменик српским јунацима из Првог светског рата, подигнут прошле године приликом обележавања стогодишњице пробоја, када су на овом месту изгинули бранећи Стиг и Србију.

На мапама су обележене све институције, спортски терени, ресторани и атрактивне локације у граду и на Сребрном језеру па је на туристима само да се одлуче шта да посете. Оно што не нађу на мапи, наћи ће на сајту општине и Туристичке организације.

Veliko Gradište Ram

image_pdfimage_print