Највећи број решених грађевинских дозвола у општини Велико Градиште

Приликом промопредаје софтвера за електронско издавање грађевинских дозвола, 13. априла у Београду, који су представници Националне алијансе за локални економски развој (NALED) предали представницима Владе Србије и Агенције за привредне регистре у трајно коришћење, поменут је, између осталог, и резултат општине Велико Градиште.

Иако је највише захтева примљено у Београду те Новом Саду и Шапцу, највећи број електронских грађевинских дозвола издат је у општини Велико Градиште. Предвиђен рок за издавање дозвола хе 28 дана, а у овој општини до сада је решено 91 одсто захтева. Иначе, у прва три месеца ове године у Србији је издато 725 електронских грађевинских дозвола од чега је до данас решено око 70 одсто.

Издавање ових дозвола почело је 1. јануара ове године применом софтвера израђеног у оквиру пројекта GIZ – Отвореног регионалног фонда за унапређење општинских услуга у партнерству с NALED-ом.

Како је добијање грађевинске дозволе један од кључних чинилаца за привлачење инвеститора и унапређење пословања сматра се да ће постигнути резултати довести до повећаног интересовања потенцијалних улагача.

image_pdfimage_print