Интерактивне школске табле добила одељења у Дољашници и Триброду

Представници општине Велико Градиште, на челу са председником општине, Драганом Милићем, посетили су јуче подручна одељења Основне школе “Иво Лола Рибар“ и “Миша Живановић“ у Дољашници и Триброду, како би им уручили интерактивне школске табле.

Да континуирано улагање општине у образовање даје видљиве резултате очитује се и у низу постигнутих успеха на регионалним и републичким такмичењима.

До сада је за све школе на територији општине обезбеђено преко 30 табли како би се свој деци обезбедили исти услови за школовање, нарочито како ученици у мањим одељењима не би заостајали за вршњацима из већих средина. Подручна одељења ових школа у Дољашници и Триброду тренутно похађа по дванаесторо ученика у сваком одељењу.

Увођење интерактивних електронских табли у наставу омогућава већу разноврсност садржаја и метода у настави те већу креативност наставника и ученика, а самим тим и већу мотивацију за учење.

Поред обезбеђења наставних средстава и учила, у разговору са директорима школа и наставницима током ове посете, председник је најавио и помоћ општине за санирање објеката у којима се настава изводи како би се побољшали услови рада и одржавање наставе у овим одељењима.

ВИДЕО ПРИЛОГ

M03_2754 M03_2757 M03_2758 M03_2766 M03_2768