Позив Савеза Срба из региона за евидентирање имовине избеглих и прогнаних лица и осталих оштећених грађана која се налази у Хрватској, Босни и Херцеговини и Словенији

Савез Срба из региона кренуо је 15. децембра 2015. године у евидентирање отете, уништене, општећене, неадекватно обновљене,  неадекватно размењене и неадекватно продате имовине избеглих и прогнаних лица из Хрватске, Босне и Херцеговине (Федерација БиХ) и Словеније који живе расејани широм света и имовине осталих оштећених грађана која се налази у Хрватској, Босни и Херцеговини и Словенији.  Рок за евидентирање је продужен до 30. јуна 2016. године.

Образац за евидентирање имовине налази се на сајту Савеза Срба из региона www.ssr.org.rs  Образац је могуће попунити само на сајту наше организације електронским путем тј. није га могуће штампати и ручно попуњавати. Након што лице попуни образац потребно је на крају обрасца само кликнути на реч Пошаљи и образац ће бити послан у базу Савеза.

Један образац односи се на домаћинство које је постојало пре ратних сукоба и може га попунити носилац или било ко од чланова тадашњег домаћинства (отац, мајка, син, кћерка, унук, унука, билиски рођак и др.).

Извештај са прецизним подацима о систематском кршењу људских права избјеглих и прогнаних лица и других оштећених грађана биће послан на адресе свих  значајних међународних организација, као што су Уједињене нације, Европска унија, OSCE, Савет Европе и друге. Извјештај ће бити доступан и на сајту Савеза.

За више информација о акцији и начину попуњавања обрасца можете се обратити Савезу путем имејла info@ssr.org.rs  или назвати на следеће телефоне: 011/3820 250 (канцеларија у Београду), 021/6613 600 (канцеларија у Новом Саду) и на број мобилног телефона 064/1162 109 и 063/76 86 837. Такође, у случају да су вам потребна додатна појашњења можете се обратити општинском поверенику за избегла и прогнана лица.

Радно време канцеларије у Београду (ул. Краљице Марије 47, код Вуковог споменика)  је уторком и четвртком од 9 до 15 часова, а понедељком, средом и петком од 14 до 20 часова.

 

image_pdfimage_print