Министар Лончар у посети Дому здравља у Великом Градишту

Министар здравља Златибор Лончар обишао је, у недељу 27. марта, Дом здравља у Великом Градишту и амбуланту у изградњи у Средњеву.

Приликом посете, он је са директорком Дома здравља, Љиљаном Стевановић, и председником општине, Драганом Милићем, најпре обишао радове у Дому здравља у Великом Градишту где се приводи крају кречење просторија и адаптација мокрих чворова за које је Влада Србије издвојила три милиона динара. Он је истакао да се, иако је 90 одсто посла већ завршено, неће стати на овоме, те  је најавио набавку комплетно опремљеног санитетског возила, будући да у овом крају од маја почиње туристичка сезона.

У обиласку новоизграђене амбулантe у Средњеву која покрива десетак насеља ове општине, министар је истакао да је за тај објекат потпуно затворена финансијска конструкција и најавио додатна финансијска средства Министарства здравља од два милиона динара чиме би, поред осам милиона које обезбеђује локална самоуправа, до краја године изградња била комплетно завршена.

Он је истакао да је евидентирана потреба да се у амбуланти запосли и један педијатар како би се заштитило и унапредило здравље деце. “Такође, желимо да подигнемо свест становништва и укажемо на важност превенције те потребу редновног одласка на преглед, због одговорности према себи и својој породици.“ додао је Лончар те најавио долазак ултразвука и пратеће лабораторије, апелујући на присутне да се одазову позиву на преглед. “Стратегија Владе је да се максимално уложи у здравство и обезбеде хумани услови, по светским стандардима, а поред запошљавања наставиће се и са давањем потребних специјализација“, рекао је министар.  Овом приликом, поводом успешне трансплантације јетре у Ургентном центру КЦС, он је упутио апел грађанима да имају на уму колико се помаже и шта се добија донорством.

Иако су задовољни здравственим услугама, мештани су се пожалили на лоше сеоске путеве на шта им је министар обећао да ће проблем изнети на следећој седници Владе.

У сусрет изборима, министар Лончар позвао је окупљене мештане да одазову у што већем броју јер будућност зависи од њих.

Директорка Дома здравља рекла је да је задовољна како теку радови и да је са три милиона динара, колико је Влада определила овој здравственој установи, урађено најургентније те да је доста тога сређено и из сопствених средстава будући да је прошле године ова установа добила акредитацију. Приоритет је сада завршетак изградње амбуланте у коју је у претходној години већ уложено пет милиона динара.

Председник општине Велико Градиште изразио је задовољство посетом министра те истакао значај предстојећих избора када ће власт поднети извештај грађанима. Он је додао да имају резултате на које су поносни, квалитетну листу кандидата и добар програм којим ће наставити гасификацију, радове на туристичко-рекреативном комплексу, истраживање налазишта топле воде и изградњу затвореног базена на Сребрном језеру. Такође, истакао је да се планира асфалтирање улица са 100 милиона динара који се очекују из Владе те покретање фабрике уља “Дунавка“.

ВИДЕО ПРИЛОГ

M03_1979 M03_1983 M03_1985 M03_1989 M03_1995 M03_2006 M03_2011 DSCN4193 DSCN4197 DSCN4198 DSCN4212

image_pdfimage_print