Укључи се у Сат за нашу планету!

Општина Велико Градиште Вас позива на учешће и подршку акцији Сат за нашу планету коју већ десети пут у свету, а осми пут у Србији, организује WWF – Светски фонд за природу.

Aкцијa ће се одржати у суботу 19. марта 2016. године у 20.30 часова – у домовима, школама и пословним зградама, на знаменитим грађевинама и споменицима широм планете биће искључена светла на један сат – „Сат за нашу планету”. Од свога настанка 2007. године у Сиднеју ова иницијатива је постала глобални покрет у који се прошле године укључило преко 2 милијарде људи из 172 земље. Акцији се можете придружити и тако што ћете активно учествовати и промовисати акцију (кроз вашу службену и личну комуникацију) или уколико желите, организовати пригодан догађај.

Сат за нашу планету је глобална кампања у коју се укључују појединци, организације, институције и компаније са циљем да пошаљу снажну поруку да је могуће нешто предузети по питању ублажавања последица климатских промена и да је могуће променити своје свакодневне навике за добробит планете и свих нас који на њој живимо. WWF волонтери помажу у организацији и спровођењу различитих акција и манифестација, као што су Сат за нашу планету, Дан Дунава, Караван за живи Дунав, Дан Саве, пошумљавање Београда, учешће на бројним фестивалима и изложбама: Фестивал науке, Београдски Фестивал цвећа, Супернатурал фестивал, итд.

У Србији се 2015. године светској акцији придружио 91 град и општина, међу којима и општина Велико Градиште, а у читавом свету акцију је подржало преко 7000 градова из 172 земље.

Акцију ове године подржава Министарство пољопривреде и заштите животне средине, Покрајински секретаријат за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине, Градска управа Града Београда, Градска управа Града Новог Сада као и бројне организације, компаније и појединци.

Овде можете пронаћи упутство и формуларе за пријаву
http://www.wwf.rs/sat_za_nasu_planetu/prijava/

Рок за пријаву је понедељак, 05. март. За јавна предузећа и установе општине Велико Градиште заједничку пријаву је поднела општина.

Иницијатива општине је да се ове године искључи и јавна расвета током акције.

Ада Чибуклија

Ада Чибуклија – Фото Сава Мијатовић

wwf_FB cover

 

image_pdfimage_print