Стартују полумаратон и трка задовољства у Великом Градишту

Великоградиштански полумаратон одржаће се 21. фебруара, у времену од 11-14 часова, на релацији Велико Градиште -Затоње.

За ову прилику, за саобраћај моторних возила затвара се део локалног пута Велико Градиште -Бели багрем-Острово-Затоње (од ресторана “Брка“ у Белом багрем до улаза у насеље Затоње), такође у времену од 11-14 часова.

ТРКА: Полумаратон 21,1 км и Трка задовољства 5км у мушкој и женској конкуренцији.

СТАЗА: Један круг, потпуно равна, асфалтирана, целом дужином пружа се обалом Дунава и Сребрног језера. Старт трке је у градском парку у Великом Градишту.

НАГРАДЕ: Сви учесници полумаратона добијају финисерске медаље. Првопласирани у муској и зенској конкуренцији добијају пехар и медаљу.
После трке, обезбеђен је ручак за све учеснике.

СТАРТНИНА: Ове године, трка има хуманитарни карактер. Сва прикупљена средства бице уплацена на рацун удрузења „ПУЖ“ које води грцевиту борбу за опстанак насих напустених, крзнених суградјана. Цена стартнине је „колико ко жели“ динара и плаћаће се при преузимању стартних бројева.

САТНИЦА:

– Трајање целог догадјаја од 06 до 17 сати
– Преузимање бројева од 07 до 10 сати
– Загревање од 10 до 11 сати
– Старт трке у 11 сати
– Прогласење победника и додела награда у 13 сати
– Временски лимит трке 3 сата

ПРИЈАВА:

ПОЛУМАРАТОН:
– Име,  презиме и годиште послати на e-mail srebrnojezeropolumaraton@gmail.com
– Након евидентирања пријаве,  добицете повратни е-маил. Уколико не добијете потврду да је пријава евидентирана,  молимо да поновите поступак.
– Последњи дан за пријаву је 14.02.2016.

ТРКА ЗАДОВОЉСТВА:
– Учесници трке задовољства пријављиваће се на дан трке.

О УЧЕСНИЦИМА: Висе од три стотине тркаца из свих крајева Србије,  медју којима су и многобројни гости из Републике Српске, Хрватске, Македоније, Румуније и Грчке, потврдило је своје учешће на полумаратону. Имаћемо част да у нашем лепом, малом граду угостимо најбоље атлетичаре из земље и региона, младе наде српске атлетике,  ветеране у седмој,  па чак и осмој деценији живота,  као и велики број рекреативаца,  ентузијаста и заљубљеника у активан зивот и трчање. Трка задовољства привукла је такође велику пажњу. Очекује се око стотину учесника, углавном мештана Великог Градиста млађе популације,  а најмлађи уцесник трке задовољства биђе једна двогодишња девојчица.

ПРЕВОЗ: „Active Traveling“ организује превоз из Београда до Великог Градишта. Информације о превозу мозете наћи на ФБ евенту „Организовани превоз на 2. Сребрно језеро Полумаратон“

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ:

РАЗДАЉИНА: ~ Београд 110км, Нис 220км, Нови Сад 200км, Крагујевац 120км, Цацак 185км, Позаревац 35км, Бор 135км, Врсац 65км, Панчево 100км, Смедерево 60км

Цене ноцења на Сребрном језеру ван сезоне крецу се од 500 до 1500дин. Резервације углавном нису потребне.

ВЕТРОВИ: Северни, североисточни, југозападни. Ветрови су у Великом Градишту и околини готово свакодневна појава. Због тога је потребно обратити пажњу на облачење!

ТРЕБА ПОСЕТИТИ: Народни музеј у Великом Градишту,  Задуџбину – Фондацију „Пигоза, Рамску тврђаву, Голубачки град.

ОРГАНИЗАТОР: Атлетски клуб „ВГСК“ Велико Градиште, Туристичка организација Велико Градиште, Спортски центар Велико Градиште, Културни центар “Властимир П. Царевац“ и општина Велико Градиште

image_pdfimage_print