Градиштанци дочекали православну Нову годину на тргу

Грађани општине Велико Градиште дочекали су православну Нову годину у слављеничком расположењу, уз културно уметнички програм, забавно музички програм и бесплатно послужење.
Програм је почео у 19 часова у хали спортова Велико Градиште. У пуној хали грађанима су се представила Културно уметничка друштва из Пожаревца и Браничева као и домаћин АНИП “Властимир Павловић Царевац“ из Великог Градишта. Два сата квалитетног програма одушевио је публику, а програм је садржао игре и песме из целе Србије. По завршетку програма, грађани су дошли на градски трг где је организован велики дочек.
На Житном тргу, око 21 час, окупио се велики број посетиоца, а процењује се да је овогодишњи дочек по броју надмашио досадашње. Присутнима су служени сендвичи, кувано вино, ракија и сокови који су уз добру музику и игру допринели правој новогодишњој атмосфери.
Уз оркестар Новице Симића играло се весело и разиграно коло, свих узраста, све до поноћи када је величанствени ватромет најавио долазак Новеправославне године.
Црквена звона означила су почетак поноћне литургије, а велики број грађана прикључио се молебану у цркви Светог Архангела Гаврила.
Дочек Нове године по Јулијанском календару организовали су општина Велико Градиште, Туристичка организација општине, Културни центар “Властимир Павловић Царевац“ и МЗ Велико Градиште као и многобројни пријатељи и спонзори дочека.

Туристичка организација Велико Градиште

ГАЛЕРИЈА

НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ – видео прилог

image_pdfimage_print