Концертни клавир за Одељење Музичке школе у Великом Градишту

Одељењу Музичке школе “Стеван Мокрањац“ Пожаревац у Великом Градишту општина је поклонила концертни клавир чувене марке “Kawai“. Тим поводом председник општине Драган Милић, јуче је са својим замеником, Слађаном Марковићем, и сарадницима обишао ово одељење како би им свечано уручио инструмент.

Директор Музичке школе “Стеван Мокрањац“, Зоран Марић, истакао је да је клавир врхунског квалитета и адекватан за простор којим Школа располаже. “У овом одељењу планирано је да се садашњи простор преуреди  како би се уредила мања концертна сала. За доградњу и адаптацију општина је већ обезбедила столарију и комплетну изолацију за зграду, а Школа конкурисала за средства код Јапанске амбасаде и Министарства просвете и технолошког развоја. До сада је општина Велико Градиште, од пет општина у којима су основана одељења Музичке школе, дала највећи допринос Школи.“, додао је директор.

“Набавка овог инструмента вредног, 1,3 милиона динара, једна је од најбољих инвестиција намењених Музичкој школи“, рекао је председник општине и додао да је сарадња са овом школом изузетно добра те да су чак и неки наставници из градиштанске општине. Настојећи да буде непристрасан, он је рекао да је ово једна од лепших школа, у прелепом амбијенту и погледом на Дунав, стога ове предности треба свакако искористи. Општина је и до сада практиковала да сваке године Школи поклони по неки инструмент – гитару, виолину, саксофон, кларинет, а ове године одлучили су да то буде клавир. Ово је већ други клавир који је обезбеђен за јавност, а општина ће, за добробит деце, наставити са досадашњом праксом.

С.М.

ВИДЕО ПРИЛОГ

M03_9136 M03_9137 M03_9140

image_pdfimage_print