Промоција нове књиге Раше Попова у Великом Градишту

Општина Велико Градиште и Основна школа “Иво Лола Рибар“ угостили су јуче нашег популарног дечјег писца, приповедача, новинара и познато лице дечје ТВ емисије “Форе и фазони“, Рашу Попова. Пред мноштвом малишана ове школе Раша је одржао промоцију своје нове књиге под називом „Необичне приче о спортистима света и Србије”.

“Пре 72 године добио сам од оца “Књигу о спорту“ коју сам бар 20 пута прочитао. Сада сам ја написао своју књигу…“, почео је причу Раша Попов, наставивши “Ту је Шекуларац, Ђајић, голман Шошкић, фудбалер “Партизана“ Васовић, светска рекордерка Вера Николић из Ћуприје…“. У књизи су, кроз занимљивости из живота, испричане приче о некима од најпознатијих спортиста свих времена.

Са нарочитим интересовањем малишани су слушали поучне приче о деци која су савладала дечју парализу и постала успешни светски спортисти, јапанском пливачу Фурухашију и Вилми Рудолф, олимпијки која је освојила 3 златне медаље.

Тада су на ред дошле смешне ствари. Представљена је збирка песама и већ је прва “Рођенданска песма“ изазвала буран дечји смех и аплауз. Ређале су се тако песме, али и одломци из “Српских народних приповјетки“, књижевника и сакупљача народних умотворина, Вука Караџића.

Свестраност дечје легенде, Раше Попова, његов стил и харизма држали су пажњу малишана све до самог краја. А тада је настала неописива гужва – сви су похрлили по потпис који ће са поносом чувати уз неку Рашину књигу.

M03_1031 M03_1032 M03_1037 M03_1041

image_pdfimage_print