“Паметна“ табла за малишане у Царевцу

Општина Велико Градиште поклонила је још једну интерактивну школску таблу ученицима, овог пута одељењу Основне школе “Миша Живановић“ у Царевцу. Тим поводом, у уторак, 24. новембра, њих је посетило руководство општине, на челу са председником.

Ово одељење похађа тридесетак ученика нижих разреда, а учионицу деле са двадесетак малишана из Дечјег вртића који ће такође користити “паметну“ таблу. Малишани ће уз помоћ овог наставног помагала моћи да прате интересантне и поучне мултимедијалне садржаје који ће им унапредити и осавременити наставу, а учење учинити занимљивијим.

Изразивши захвалност локалној самоуправи на донацији, директор школе, Дејан Рајковић, истакао је да тач-скрин табла представља техничко достигнуће најновије генерације у области образовања, а школа је до сада добила још четири овакве табле које су постављене у школама у Макцу и Средњеву. Да ће нова технологија бити искоришћена на прави начин гарантује и успешан колектив који је пре десетак година подмлађен те пун знања и ентузијазма. Донација коју је иницирао председеник општине знак је бриге за потребе и проблеме у школама упркос ограниченом буџету локалне самоуправе. Он је додао да је ова школа тренутно најопремљенија сеоска школа у општини.

Поздравивши школски колектив, ученике и њихове родитеље, председник општине, Драган Милић, рекао је да су деца богатство које треба неговати те да се општина определила да улаже у просвету јер је то најбоља инвестиција. Подсетио је да су претходна улагања већ дала резултате. Овде спадају и социјална давања где се за свако рођено дете додељује 20.000 динара, а за незапослену мајку додатних 50.000. Обезбеђена је и бесплатна ужина за основце и карте за превоз средњошколаца који испуњавају услове, као и превоз за студенте из места студирања једном месечно. У учила се редовно улаже па је тако за све школе до сада набављено укупно тридесетак интерактивних табли са намером да се обезбеди савремено праћење наставе за све ученике. Да се на образовање и успех деце полаже велика пажња указује и чињеница да општина сваке године награђује “вуковце“ и добитнике награда на републичким такмичењима вредним и корисним наградама. Такође, додао је да је у плану за наредну годину и проширење овог школског објекта још једном просторијом за полазнике дечјег вртића, али и изградња терена за фудбал. Председник је директору школе уручио монографију “Од злата гудало“ познатог Царевчанина, Властимира Павловића Царевца, која ће обогатити школску библиотеку овог одељења.

Заузврат, професори су на новој табли припремили занимљиву презентацију праћену великим интересовањем свих присутних.

ВИДЕО ПРИЛОГ

M03_1439 1 M03_1441 1 M03_1442 1