Предшколци посетили општину поводом Дечје недеље и Европске недеље локалне демократије

Поводом Дечје недеље, председник општине Велико Градиште, Драган Милић, примио је данас, у свечаној сали Скупштине општине, малишане Предшколске установе “Мајски цвет“. Ове посете постале су пракса како би се предшколци упознали са локалном самоуправом, али и председником општине, као њеним представником.

То је уједно била и прилика, да се, у оквиру Европске недеље локалне демократије, на тему „Живети заједно у мултикултуралним друштвима: поштовање, дијалог, интеракција“ укаже на образовање и интеграцију деце ромске националности као и деце која потичу из социјално угрожених породица.

Не скривајући радозналост и задовољство, предшколци су постављали питања председнику, али и одговарали на постављена. Као и ранијих година, најактуелније питање било је: “Како се постаје председник општине?“. Ипак, најгласнији су били када се повела прича о фудбалским клубовима.

У име деце, директорка Предшколске установе, Славица Јовановић, поклонила је председнику албум са њиховим фотографијама, а једна група и урамљену песму песника Недељка Попадића “Чему служи срце“ која ће красити салу Скупштине општине и подсећати на љубав и толеранцију.

Малишани су за ову прилику припремили и програм са низом рецитација, али и песмица које су отпевали уз клавирску пратњу васпитачице. Домаћини су се, такође, потрудили да посета општини буде што пријатнија па су их дочекали уз дечје посластице – чоколаду и разне друге слаткишe.

DSC_9068 DSC_9070 DSC_9071 DSC_9077 DSC_9080 DSC_9088 DSC_9091 DSC_9093 DSC_9098 DSC_9100

 

 

image_pdfimage_print