Затворен први фестивал аматерских позоришта „Штап и канап“

Затворен први фестивал аматерских позоришта „Штап и канап“У недељу, 20. септембра, свечано је затворен први фестивал аматерских позоришта „Штап и канап“.Том приликом, ревијално је била изведена представа „Мала“ Аматерског позоришта „Жанка Стокић“ Велико Градиште. Након изведене представе  уследило је свечано проглашење и  додела награда.

Жири у саставу Марина Милићевић, Светлана  Јевтић, Данијела Мијатовић  донео је одлуку о награђенима.

Награда за адаптацију савременог текста  припала је позоришту „Castellum“ из Костолца за представу „Не играј на Енглезе“.

Најбољи сценски израз  имала је представа „Мушица“ Аматерског позоришта „Обилић“ из Крњева.

По мишљењу жирија,  најбољу сценографију имала је представа „Неки то воле вруће“ позоришта „Масука“ из Велике Плане коме је припала и симболична награда, канап за освојено треће место. Награду је уручила Љубинка Тодоровић, вршилац дужности директора Културног центра.

Друго место на овогодишњем фестивалу понело је Аматерско позориште из Ковина  за представу  “Иза кулиса“ коме је припала награда штап.  Награду је уручила  Гордана Јецић помоћник  председника  општине Велико Градиште.

Представа која се у целини  театрално издвојила од осталих представа је „Урнебесна трагедија“ позоришта „Раша Плаовић“ из Уба  која је и проглашена набољом представом на овогодишњем фестивалу. Награду штап и канап  уручио  је Слађан Марковић заменик председника општине Велико Градиште  који је и својим обраћањем затворио овогодишњи фестивал.

Општи утисак да је овогодишњи фестивал имао висок ниво  по квалитету приказаних представа, а све  захваљујући одлуци  селектора, идејног творца о одржавању  овог  фестивала, господина Драгета Ивића.

Може се рећи да је, позоришна свечаност успешно реализован што је уједно задатак  да се следеће године  фестивал подигне на виши ниво.

Културни центар “В. П. Царевац“

MIX_5681   MIX_5679