Oдлука о расписивању јавног позива за доделу средстава из буџета општине Велико Градиште за финансирање/ суфинансирање пројеката цркава и верских заједница за 2015. годину

На основу члана 7. Правилника о начину, поступку и критеријумима за избор програма од јавног интереса за доделу средстава из буџета општине Велико Градиште црквама и верским заједницама са територије општине велико градиште, Председник општине на предлог Комисије за остваривање права за доделу средстава из буџета општине Велико Градиште за реализацију пројеката из области спорта, донација и манифестација, дана 30.09.2015. године доноси:

ОДЛУКУ

о расписивању   јавног позива за доделу средстава из буџета општине Велико Градиште за финансирање/ суфинансирање пројеката цркава и верских заједница за 2015. годину

  • Расписује се јавни позив за доделу средстава из буџета општине Велико Градиште за финансирање/суфинансирање пројеката цркава и верских заједница за 2015. годину.
  • Текст Јавног позива гласи:

 ЈАВНИ ПОЗИВ

за доделу средстава из буџета општине Велико Градиште за финансирање/суфинансирање пројеката цркава и верских заједница за 2015. годину.

  • Предмет јавног позива је додела средстава из буџета општине Велико Градиште за финансирање/суфинансирање пројеката цркава и верских заједница за 2015. годину, на територији општине Велико Градиште.

Висина средстава за реализацију програма утврђена је Изменом Одлуке о буџету општине Велико Градиште за 2015.годину.

  • Право учешћа на јавном конкурсу имају традиционалне цркве и верске заједнице са територије општине Велико Градиште.
  • Уз пријаву се подноси следећа документација:

– доказ о подносиоцу пријаве: извод из регистра у којем је субјекат регистрован,

– преглед основних података о подносиоцу пријаве (историјат, опис делатности и сл.), сачињен од стране подносиоца пријаве и

– детаљан опис пројекта за чије суфинансирање се подноси пријава. 

  • Учесници јавног позива уз пријаву подносе Предлог пројеката у штампаном облику. Образац пријаве са осталом документацијом може се преузети у просторијама Општинске управе или на интернет страници http://www.velikogradiste.rs/образац пријаве
  • Пренос средстава црквама и верским заједницама вршиће се према пројектним активностима за 2015. годину, одобреним на основу конкурса.

Пријаве за доделу средстава са програмом и пратећом документацијом предају се на писарници општине Велико Градиште Житни трг број 1.

Предња страна коверте мора да садржи следеће податке:

1) назив подносиоца пројекта

2) адресу подносиоца програма

3) напомену: „Јавни позив – не отварати“

  • Рок за подношење пријава Предлога програма и посебне документације је 20 дана од дана објављивања на интернет страници http://www.velikogradiste.rs/ . Оглас се објављује и на локалној телевизији и огласној табли општине Велико Градиште.
  • Непотпуне и неблаговремене пријаве на јавни позив, пријаве упућене факсом или електронском поштом неће се разматрати.
  • Одлуку о распоређивању средстава донеће Општинско веће на предлог Комисије.
  • Резултати јавног позива биће објављени у “Службеном гласнику општине Велико Градиште“ и на интернет страници општине http://www.velikogradiste.rs/ .
  • За додатне информације може се обратити на телефон 012/661-278

Председник општине

       Драган Милић