Извршене припреме за почетак школске године

Дан пре почетка нове школске године, у канцеларији председника општине, одржан је састанак са директорима школа и Предшколске установе са територије општине Велико Градиште на коме је изнето тренутно стање у кадровима, обезбеђеносст средстава за рад и финснсијска ситуација. Све установе бележе пораст броја уписане деце што је, између осталог, и последица мера које образовне установе и локална самоуправа спроводе.

У Основну школу “Иво Лола Рибар“ ове школске године уписано је 944 деце, док је у првом разреду формирано још једно одељење. Школа нема техничких вишкова, а мањак кадрова обезбеђује из Округа. До почетка наставе, извршене су све припреме за сигуран и квалитетан боравак деце у школи.  У Средњеву је током лета уређена зграда школе, а ђаци су добили и две интерактивне табле којима ће се унапредити квалитет наставе. Ове године уписано је 246 ученика, што је за десетак више него лане. Технолошких вишкова нема ни у овој школи, а наставно особље чини млад кадар. И у Основној школи “Вук Караџић“ у Мајиловцу све је спремно за нову школску годину. Уписано је 143 деце, међу којима и неколико првака више него у претходној години. Све школе споразумно и одличном међусобном сарадњом решавају потребе за наставним кадровима. Новим интерактивним школским таблама увелико је осавремењена настава у матичној и два подручна одељења ове школе.

Средњу школу у Великом Градишту ове године ће похађати 501 ученик. Средства за рад су обезбеђена, а планира се и завршетак уређења спорске хале за која су обезбеђена средства из општине.

Предшколска установа “Мајски цвет“ такође је повећала број уписане деце, од чега 250 малишана у Великом Градишту и 135 по одељењима установе у насељима. За ову сезону извршени су радови на подовима на првом спрату и затворен простор у приземљу те обављена редовна набавка нових играчкака. Директорка установе исаказала је потребу за четвртом јасленом групом и додала да и ове године постоји листа чекања за упис деце.

image_pdfimage_print