Дан европске сарадње уз румунске партнере

Српски и румунски представници општина срешће се у петак, на прослави Дана европске сарадње, како би још једном обележили успешну прекограничну сарадњу. Позивамо вас да нам се придружите 25. септембра на овом догађају и упознате се са до сада постигнутим резултатима.

ИПА програм прекограничне сарадње Румунија – Република Србија приближава се финалној фази имплементације са одличним резултатима. Више од 100 пројеката на различите теме, као што су економија, медицина, едукација и заштита животне средине унапредили су живот грађана дуж заједничке границе.

Нада у бољи живот у овом делу Европе постала је одржива јер се сарадња наставља кроз нови Интеррег-ИПА програм прекограничне сарадње Румунија – Република Србија, финансиран средствима Европске уније за 2014 – 2020. Резултати из прошлости и аспирације за будућност велики су разлог за прославу румунско–српских прекограничних активности.

Делегацију ИПА програма за прекограничну сарадњу дочекаће у петак, у градиштанској луци, званичници општине Велико Градиште.

Са почетком у 19,00 часова, у хали спортова фолклорни ансамбл ће представити плесну традицију Великог Градишта. Приче о прекограничним пројектима, финансираним из средстава ЕУ, биће приказане кроз пројекције 10 кратких филмова. Глумци сатиричне серије ”Државни посао“ извешће позоришну представу са кратким, хумористичким коментарима и примедбама на теме из свакодневног живота.

Чекамо вас у Спортској хали. Улаз је бесплатан!

Poster saradnja