Добродошли на нову веб презентацију општине Велико Градиште

Поштовани посетиоци сајта општине Велико Градиште, као што сте приметили преусмеравањем са старе веб презентације (www.velikogradiste.org.rs) или директном претрагом, почела је са радом нова званична веб презентација општине Велико Градиште.

Презентацију смо настојали да уредимо пратећи Смернице за израду веб презентација органа државне управе, органа територијалне аутономије и јединица локалне самоуправе Дирекције за електронску управу Министарства државне управе и локалне самоуправе и свесни смо да нам предстоји још много посла и труда како бисмо постигли жељени циљ.

Из тог разлога Вас молимо за разумевање и стрпљење као и за конструктивне предлоге које можете упутити преко контакт форме на сајту.

Надамо се да ћете овде пронаћи корисне информације и желимо Вам пријатан боравак на сајту општине Велико Градиште.




Одлукa о измени Одлуке о расписивању јавних позива за доделу средстава из буџета општине Велико Градиште за финансирање Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Велико Градиште за 2015. годину

На основу члана 13 Закона о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју („Сл.гл.РС“,бр. 10/13 и 142/14), члана 6 Одлуке о образовању буџетског фонда за развој пољопривреде (Службени гласник општине Велико Градиште“, бр. 1/2010) и Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Велико Градиште за 2015, Председник општине Велико Градиште, дана 27.08.2015. године, доноси

ОДЛУКУ о измени Одлуке

о расписивању  јавних  позива за доделу средстава из буџета општине Велико Градиште за финансирање Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Велико Градиште за 2015 годину 

У одељку II. Текст Јавних позива гласи: у ЈАВНОМ ПОЗИВУ I. за доделу средстава из буџета општине Велико Градиште за регрес премије осигурања за усеве, плодове, вишегодишње засаде, расаднике и животиње у тачки 4. Уз захтев се подноси следећа документација  алинеја 1,

„Потписана Изјава да не постоји захтев за исто улагање у другим јавним фондовима“  брише се.

У осталим деловима Одлука остаје неизмењена.

Председник општине
Драган Милић

РЕПУБЛИКА СРБИЈА
ОПШТИНА ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ
ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ
Број: 320-19/2015-01-2
Датум: 27.08.2015 године
ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ




Обавештење о третирању површина против комараца

Обавештавају се грађани општине Велико Градиште да ће се вршити третирање против комараца авио-прелетом.

Акција ће се извршити у периоду од 25.08. до 01.09. ове године, зависно од временских прилика. Третирање против комараца обухватиће делове насеља: Кумане, Затоње, Кисиљево, острово, Пожежено, Кусиће и цео град Велико Градиште.

Моле се пчелари да предузму мере за заштиту пчела.

У случају неповољних временских прилика акција ће бити отказана, а пчелари благовремено информисани.

Контакт телефон: 069/4451101 и 662-122 лок. 108 – Младен Слепчевић.

Општинска управа

Одељење за инспекцијске послове




Обавештење о третирању површина против комараца

Обавештавају се грађани општине Велико Градиште да ће се вршити третирање против комараца авио-прелетом.

Акција ће се извршити у периоду од 25.08. до 01.09. ове године, зависно од временских прилика. Третирање против комараца обухватиће делове насеља: Кумане, Затоње, Кисиљево, острово, Пожежено, Кусиће и цео град Велико Градиште.

Моле се пчелари да предузму мере за заштиту пчела.

У случају неповољних временских прилика акција ће бити отказана, а пчелари благовремено информисани.

Контакт телефон: 069/4451101 и 662-122 лок. 108 – Младен Слепчевић.

Општинска управа
Одељење за инспекцијске послове




7. Међународни Фестивал туристичког и еколошког филма – СИЛАФЕСТ ’15

Седми Међународни Фестивал туристичког и еколошког филма SILVER LAKE TOURFILM FESTIVAL – СИЛАФЕСТ ’15 одржаће се на обали Дунава, у Великом Градишту, од 30. августа до 5. септембра.

СИЛАФЕСТ за основну смерницу има еколошки и туристички филм, а у складу са модерним приступом, Савет фестивала туризам тумачи у најширем смислу те речи, па ће се на фестивалу наћи и филмови културолошког туризма, филмови о вину, о великим и познатим светилиштима, спортски филмови… Познати музеји, вински подруми, манастири и светилишта, спортски догађаји… привлаче данас једнако велики број туриста као и бање, скијалишта, медитераска острва, егзотичне дестинације. Развој туризма је данас везан за еколошки чиста подручја па се нужно поставља питање еколошки одрживог развоја туризма широм света. Одатле и веза ове две битне категорије на фестивалу.

Поред ТВ кућа, професионалних продуцената и редитеља, за такмичарски део СИЛАФЕСТА конкуришу и општинске туристичке организације, невладине организације и удружења као и појединци који се из љубави или хобија баве екологијом или туризмом… Ако сте љубитељи филма, посетите фестивал. Све фестивалске пројекције су бесплатне и отворене за заинтересоване.

Председник жирија овогодишњег фестивала је Збигњев Жмудски, добитник “Оскара“ (1983) за луткарско анимирани филм „Петар и Вук“.

НАГРАДЕ ФЕСТИВАЛА

ГРАН ПРИ
Главну награду Жири додељује најбољем филму фестивала, без обзира на категорију.

Златни и Сребрни талас

Награде Златни и Сребрни талас додељују се најбољим филмовима посебно у категорији туристичког и еколошког филма.

Златни и Сребрни Пинкум

Награде Златни и Сребрни Пинцум доделиће се најбољим српским филмовима у категорији туристичког и еколошког филма.

Плави Дунав

Како је туризам комплексна област доделиће се по једна награда Плави Дунав у свакој специјалној категорији туристичког филма – вино, спорт, кулинарство, религионзни туризам, културолошки туризам, уметност и туризам…

Бели багрем

Награда Бели багрем додељује се за:

  • најбољи општи сензибилитет филма,
  • најбољу ауторску музику,
  • најбољу камеру,
  • најбољу монтажу

Поред филмова, СИЛАФЕСТ за учеснике организује и низ пратећих манифестација којима ће обогатити овај догађај – округле столове, излете, такмичења у риболову и кулинарска такмичења.

Отварање фестивала је у недељу, 30. августа, а додела награда у петак, 04. септембра, са почетком у 20,00 сати.

Све пројекције филмова одржаће се на сцени у градском парку, на обали Дунава, у случају кише у сали Културног центра, сваке вечери са почетком од 19,30 сати.

ПРОГРАМ ФЕСТИВАЛА

sf 2015 1