Новогодишњи пакетићи и зимске јакне за ромску и социјално угрожену децу

Центар за социјални рад општина Велико Градиште и Голубац, општина Велико Градиште и Удружење „РОМ“ из Великог Градишта, као и претходне године, организују приредбу уз фолклорни и музички програм, где ће поделити новогодишње поклоне најугроженијој деци са подручја општине Велико Градиште.

Пакетићи, донација општине Велико Градиште, обрадоваће 130-оро деце из породица корисника новчане социјалне помоћи Центра за социјални рад и 50-оро деце социјално угрожених чланова Удружења „РОМ“, узраста до 11 година.

Компанија „Дунав осигурање“ а.д. донирала је 45 пакетића са слаткишима за социјално угрожену децу, узраста до 11 година, из хранитељских породица и деци прималаца једнократних помоћи под старатељством Центра за социјални рад општина Велико Градиште и Голубац.

Осим новогодишњих пакетића, за децу ромске националности набављено је и 76 зимских јакни. Добиће их деца која похађају школске установе, од вртића до основне школе, као и 4 девојчице које похађају први разред средње школе.

Донација од 84.000 динара за дечје јакне је добијена од холандске студентске хуманитарне организације – Wir helpen Daar, која већ 3 године ради са децом у ромском насељу, а ове године је донирала и компјутер специјалном одељењу Основне школе у Великом Градишту. Остатак износа, у вредности 30.000 динара, донирала је општина Велико Градиште како би сва деца примила поклон.

Приредба ће се одржати 30. децембра, са почетком у 12 часова, у Културном центру Велико Градиште.

image_pdfimage_print