Уручени сертификати о успешно завршеној обуци за геронто-домаћице

Дана 29. септембра, у Великом Градишту и Голупцу уручени су сертификати о успешно завршеној обуци по акредитованом програм за геронто-домаћице и подељени промотивни сетови (мајце, прслуци, дуксерице, торбе, качкети, кишобрани, роковници, оловке, ИТ картица) којима ће саме геронто-домаћице бити промотер пројекта.

Општина Велико Градиште, у партнерству са градом Пожаревцем, општином Мало Црниће и општином Голубац, од фебруара ове године имплеметира пројект “Брига о старима – узвраћање услуге”.

Пројекат се финасира средствима Европске уније, у оквиру програма Еџцханге 4, којим руководи Делегација Европске уније у Србији, а спроводи Стална конференција градова и општина – Савез градова и општина Србије.

Пројекат је одобрен у оквиру компоненте три грант шеме програма Еџцханге 4 – Услуге социјалне заштите за старију популацију. Укупна вредност пројекта је 142.066,29 евра, од чега је вредност ЕУ донације 127.859,66 евра (90%), а учешће сва четри партнера на пројекту у укупном износу од 14.206,63 евра.

Основни циљ пројекта јесте пружање подршке у спровођењу националне политике социјалне заштите на локалном нивоу. Специфични циљ пројекта јесте увођење и унапређење постојећих услуга за стара лица у све четири партнерске локлане самоуправе.

Основне активности на пројекту су сертификација 30 геронто-домаћица, ангажовање 30 геронто-домаћица на период од четири месеца, увођење редовне услуге “помоћ у кући ” која ће се финансирати из буџета сва четри партнера на пројекту, доношење правилника о пружању услуге “помоћ и кући” и увођење партиципације за кориснике, набавка четири аутомобила, пет бицикли, 30 промотивних сетова и другог промотивног материјала.

Сертификати и промотивни пакети у Пожаревцу и Малом Црнићу биће уручени у среду, 01. октобра, када ће се обележити и међународни дан старих лица и почетак пружања услуге помоћи у кући на територији сва четири партнера на пројекту.

Менаџер пројекта
Златибор Митић

image_pdfimage_print