У Великом Градишту свечано обележен Дан општине

На празник Светог Илије, у Великом Градишту одржава се један од највећих и најпознатијих вашара у Србији, али и обележава дан ове лепе подунавске општине.

Традиционално, уз бројне званице и госте из суседне Румуније – делегације општина Нове Молдаве, Решице, Бање Херкулане, Лугожа и Савеза Срба Стара Молдава, представнике републичких и општинских институција, на свечаној седници Скупштине општине, домаћини су уз пригодан програм пожелели добродошлицу гостима и доделили признања заслужним суграђанима. Изведбом химне и обраћањем председника Скупштине општине, Томислава Ивановића, отворена је свечана седница.

Госте је речима добродошлице поздравио и председник општине, Драган Милић, који је у кратком говору подсетио на настојање општине да побољша услове живота локалне заједнице у протеклој години те истакао успех у развоју туризма као најперспективније гране општинске привреде, напоменувши да увек може боље и да ће општина следити тај циљ и у наредном периоду.

Врсним изведбама дела познатих уметника, ученица Средње музичке школе “Стеван Мокрањац“ из Пожаревца, Марија Милосављевић, уз пратњу својих професора, обогатила је овогодишњи програм свечане седнице.

Као посебан вид јавног признања за постигнуте резултате и достигнућа у свим областима стваралаштва од значаја за унапређење, развој и афирмацију општине Велико Градиште, Одлуком Скупштине општине Велико Градиште, најуспешнијим грађанима и институцијама додељене су награде у виду дипломе:

1. ЖИВКОВИЋ МИРОСЛАВУ, пољопривредном произвођачу из Царевца, за остварене резултате у пољопривреди у производњи воћа и поврћа,

2. ВАСИЋ МАЛИШИ, пољопривредном произвођачу из Сиракова, за остварене резултате у пољопривреди у области ратарства,

3. АЋИМОВИЋ НЕНАДУ, председнику Месне заједнице Царевац, за остварене резултате на стварању услова за побољшљње живота и рада на селу,

4. НИКОЛИЋ НЕВЕНИ, ученици генерације Средње школе Велико Градиште,

5. НЕМЧЕК ЈАНУ из Ковачице, за допринос култури и Музичком феастивалу „Царевчеви дани“,

6. МИТИЋ Ж. СВЕТИ постхумно, за допринос култури и сликарству општине Велико Градиште,

7. ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „ИВО ЛОЛА РИБАР“ Велико Градиште, за остварене резултате у области основног васпитања и образовања,

8. ФУДБАЛСКОМ КЛУБУ „ВГСК“ из Великог Градишта, за остварене резултате у области спорта,

9. МЕСНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ БИСКУПЉЕ, за вишегодишње резултате у добровољном давалаштву крви,

10. ПРИВАТНОМ ПРЕДУЗЕЋУ „ДУНАВ-ЕКСПОРТ-ИМПОРТ“ из Великог Градишта, за остварене резултате у области афирмације и развоја приватног предузетнишва и хуманости – друштвено-одговорног рада и

11. БРАНКУ БЕЛОБРКУ, виолинисти и музичком педагогу, за остварене резултате у унапређивању, развоју и афирмацији Музичког фестивала “Царевчеви дани“.

У име награђених, за препознавање правих вредности, локалној самоуправи се захвалила Невена Николић, “вуковац“, ученица генерације и добитница бројних награда и признања на школским такмичењима.

Ове године, као знак изузетне сарадње и поштовања, Друштво за неговање традиција ослободилачких ратова Србије до 1918. године из Београда изразило је жељу да нашој општини уручи Орден српског ратника. Награду је председнику општине уручио председник Друштва, пуковник Драгољуб Јуришић.

 

 

image_pdfimage_print