Додела признања “КАПЕТАН МИША АНАСТАСИЈЕВИЋ”

У препуној сали Danubia Park хотела на Сребрном језеру, 16. јуна, одржана је свечаност пројекта “Пут ка врху” у оквиру које су најбољим ствараоцима из области привредног и друштвеног живота Браничева и Подунавља додељена признања “Капетан Миша Анастасијевић”.

Ова престижна награда носи име Капетана Мише Анастасијевића, истакнутог српског предузетника и добротвора из 19. века и додељује се од 2000. године, у циљу афирмације привредног и друштвеног стваралаштва. Носиоци пројекта су Агенција Медиа Инвент Нови Сад, заједно са новосадским и београдским Универзитетом и привредним коморама Београда и Војводине.

Награду у виду плакете и златника са ликом Капетана Мише, рад академског вајара Љубише Манчића из Београда, примили су Њ.Е. г. Владимир Чушев, амбасадор Белорусије у Србији, за унапређење и развој привредних и пријатељских веза Србије и Белорусије, општина Велико Градиште, са председником Драганом Милићем, као најбоља локална самоуправа Браничева и Подунавља, Слободан Вучићевић, власник предузећа „Silver Lake“ као лидер привредног стваралаштва, Верољуб Арсић, потпредседник Народне скупштине Србије, за унапређење привредног амбијента у Региону, Братислав Дикић, генерал Полиције у МУП Србије, за несебичну пожртвованост, стручност и хуманост, Предузеће „VIV produkt“ д.о.о. Велико Градиште за „Вивко“ маркет као нај бренд, проф. др Драган Солеша, декан факултета ФИМЕК, за отварање Високошколске јединице у Пожаревцу и високе домете у образовању, СЗТР „ЕСКОМ“ Велико Градиште, власника Саше Пајкића, за најбољи квалитет, Вила и Ресторан „Динчић“, власника Горана Динчића, као најбољег домаћина Браничева и Подунавља, Удружење ликовних стваралаца „Ђура Јакшић“ Пожаревац, за презентацију српске културе у земљи и свету, Славољуб Ђорђевић, директор „Arriva Litas“ д.о.о. Пожаревац, за најбоље услуге у туризму у Браничевском и Подунавском округу и други који су својим радом и стваралаштвом обележили протеклу годину.

Уз пригодан програм, у присуству привредника, гостију и бројних медија, ово угледно друштвено признање добитницима су уручили проф. др Радован Пејановић, проректор новосадског Универзитета и председник Жирија и проф. др Невенка Жаркић-Јоксимовић са београдског Универзитета, као члан Жирија. Аплаузе одушевљених гостију побрали су и представници Одељења Музичке школе “Стеван Мокрањац“ у Великом Градишту, за музичке нумере којима су обогатили програм.

Организатори су овом пригодом истакли да, и поред свега што нас као земљу и народ сналази, оваквим манифестацијама желе да покажу да добро мислимо и добру се надамо.

ngg_shortcode_0_placeholder