Признања највреднијима за најлепше уређено двориште

Велико Градиште је одувек неговало традицију лепо уређених паркова, шеталишта али и окућница и дворишта. Данас, као популарна туристичка дестинација позната по Сребрном језеру, али и духу прошлости коју је овај симпатични градић сачувао, општина се труди да очува слику мирног места, ушушканог у зеленило и цвеће, пријатног оку посетилаца и грађана.

Свако пролеће општина организује акцију уређења града и припреме за предстојећу туристичку сезону, па тако поред редовног уређења јавних површина и објеката, позива и грађане да се прикључе акцији уређењем свог зеленог простора. Општина је ове године одлучила да, у оквиру априлске акције, награди највредније учеснике који су својим идејама и трудом допринели привлачнијем изгледу нашег града, уредивши своја дворишта и балконе.

Како за балконе овај пут није било приспелих пријава, Комисија је међу маштовито озелењеним баштама изабрала две, једнако привлачно уређене, власника Весне Рајичић и Зорана Станковића. Да при тешком задатку избора најбољег није погрешила, потврдила су и ранија признања вредним власницима за учешће у сличним акцијама. Симболичне награде и плакете поносним “баштованима“ уручио је председник општине, Драган Милић, у присуству директорке Туристичке организације, Дајане Стојановић, на пријему организованом поводом њиховог избора, нагласивши да општина на овај начин жели да подстакне грађане и подигне свест о нашој околини.

image_pdfimage_print